Ovenschotel met sperziebonen en aardappelpuree*
Meer info over Sperziebonen
Dit is een recept van abonnee Hennie. Kook de aardappelen gaar en giet af, laat niet droog koken. Stamp fijn en meng met peper en nootmuskaat. Voeg tijdens het stampen net zoveel warme melk in kleine scheutjes toe tot je een luchtige puree hebt. Kook de sperziebonen in ongeveer 6 minuten beetgaar. Fruit de ham en ui even aan in olijfolie in een koekenpan. Meng de sperziebonen, ham en ui voorzichtig door de aardappelpuree. Schep in een ingevette ovenschaal. Strooi er paneermeel over voor een mooi kleurtje en bak de schotel ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven (180°C).

Ingrediënten

400 gr sperziebonen, puntjes eraf
1 scheutje olijfolie
150 gr achterham, in blokjes
halve ui, gesnipperd
400-500 gr aardappelen, geschild
peper
nootmuskaat
warme melk
paneermeel
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?