Ovenschotel met venkel en aardappelpuree

Meer info over Knolvenkel

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

100 gr magere spekreepjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 el verse Italiaanse kruiden
2 kleingesneden venkelknollen
1 el ahornsiroop
400 gram aardappelen
beetje warme melk
beetje boter
75 gr roquefortkaas
zwarte peperkorrels

Dit is een recept van abonnee Coby.

Kook de aardappelen. Bak ondertussen de spekreepjes uit. Voeg de kleingesneden groenten toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Doe het mengsel in een ovenschaal en maal er zwarte peper over naar smaak. Sprenkel er ongeveer 1 eetlepel ahornsiroop over. Kruimel de helft van de roquefortkaas erover. Maak aardappelpuree van de gekookte aardappelen, warme melk en boter. Dek de groenten af met aardappelpuree. Leg er nog wat kleine klontjes roomboter op en strooi de rest van de roquefortkaas erover. Zet de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

100 gr magere spekreepjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 el verse Italiaanse kruiden
2 kleingesneden venkelknollen
1 el ahornsiroop
400 gram aardappelen
beetje warme melk
beetje boter
75 gr roquefortkaas
zwarte peperkorrels
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?