Paarse nasi

Meer info over Rode kool | Gember | Knoflook
Serveer met een gebakken eitje, kroepoek en eventueel knapperige tofu/kipsaté.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

200 gr rijst
½ rode kool
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
2 el ketjap manis
Ter garnering: ongezouten pinda’s of seroendeng, knapperige uitjes, sambal en atjar of zoetzure komkommer

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.

Snijd de ui, knoflook en gember zo fijn mogelijk. Snijd de rode kool ook in zeer fijne stukjes, wat je het handigst kunt doen met een keukenmachine. Verhit de olie in een wokpan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember in een paar minuten glazig. Voeg de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rode kool en ketjap toe en roerbak een paar minuten tot de rode kool zacht begint te worden. Voeg dan de rijst toe, meng alles goed door elkaar en roerbak tot het geheel warm is.

 

Tip: om wat extra kleur en smaak toe te voegen, serveren wij de nasi graag met een soort groene sambal. We maken die door een bosje koriander, 3 lente-uien, het sap van 1 limoen, 3 eetlepels zonnebloemolie, een handje ongezouten pinda’s en een snuf zout in een keukenmachine te mixen tot een grove saus.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

200 gr rijst
½ rode kool
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el zonnebloemolie
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
2 el ketjap manis
Ter garnering: ongezouten pinda’s of seroendeng, knapperige uitjes, sambal en atjar of zoetzure komkommer

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?