Pad pak
Meer info over Paksoi

Pad pak is een geroerbakte Thaise groentesalade. Wij eten het graag met rijst en gebakken vis.

 

 

 

Was de paksoi en snijd in stukken van 4 centimeter. Snijd de lente-uien in stukken van 5 centimeter lang. Snijd de rode peper in ringetjes. Klop een dressing van 2 eetlepels zonnebloemolie, sesamolie, oestersaus en suiker. Scheur de basilicum of koriander grof.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan en zet apart. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en roerbak hierin de lente-uien 2 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak nog een aantal minuten, tot de paksoi zacht begint te worden. Schenk de dressing erover, draai het vuur uit en meng alles door elkaar. Strooi tot slot de kruiden en zonnebloempitten erover.

Tip: Je kunt ook geblancheerde roosjes broccoli mee roerbakken.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 paksoi
5 lente-uien
1 rode peper
4 el zonnebloemolie
1 el sesamolie
2 el oestersaus
1 tl palmsuiker of bruine basterdsuiker
15 gr (Thaise) basilicum of koriander
2 el zonnebloempitten

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?