Aardappel-bietengratin

Aardappel-bietengratin

Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de aardappelen en bieten, eventueel op de mandoline, heel dun. Roer de maïzena los met een beetje van de melk. Mix dan het maïzenamengsel, de crème fraiche, rest van de melk, mierikswortel, eieren en 1 tl zout met een staafmixer...
Knapperige champignons

Knapperige champignons

Verhit het frituurvet tot 180°C. Roer de bieslook en knoflook door de mayonaise en breng het op smaak met zout en peper. Roer in een kom de bloem met paprikapoeder, Provencaalse kruiden en 1 theelepel zout door elkaar. Voeg er het ei en water aan toe en roer alles tot...
Aardappel-bietengratin

Aardappelsalade met dille

Was (of schil) de aardappelen en kook ze in korte tijd beetgaar, met een beetje zout. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en pel ze. Bak de spekjes knapperig. Snijd ondertussen de komkommer en appels in blokjes. Meng mayonaise met verse...
Winterposteleinpesto*

Winterposteleinpesto*

Was de postelein, droog het en snijd het een beetje fijn. Te lange stelen verwijderen of heel klein snijden. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Rasp boven een kommetje de kaas, pureer in een keukenmachine de postelein samen met de...
Zuurkoolovenschotel met kerriesaus*

Zuurkoolovenschotel met kerriesaus*

Schil de aardappels en kook ze gaar. Maak er een luchtige puree van met zout, peper, nootmuskaat en melk. Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de olie en bak hierin de uienringen lichtbruin. Leg de rozijnen even in warm water zodat ze wellen. Snijd...