Pakora’s
Meer info over Courgette

Pakora's zijn Indiase groentekoekjes. Ideaal om restjes groenten in te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappel, pompoen, spinazie, kool, koolrabi of aardappel. Wij serveren de pakora's met dadelketchup (recept op de website), cherrytomatenchutney (recept op de website) en een yoghurt-muntsausje.

 

 

 

Rasp de wortel en courgette met een grove rasp. Snijd de ui en prei in zeer dunne halve ringen. Meng de groenten met de specerijen in een kom en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper. Meng het kikkererwtenmeel door het groentemengsel. Voeg 4 eetlepels water toe, tot een dik beslag ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met je handen het beslag tot een balletje, iets groter dan een pingpongbal. Druk het plat tot een burgertjes van ongeveer 1 centimeter dik. Vorm zo 12 groentekoekjes. Bak ze in een paar minuten per kant aan beide zijden goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

12 stuks:

125 gr wortel
125 gr courgette
50 gr ui
50 gr prei
125 gr kikkererwtenmeel
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl garam masala of kerriepoeder
zonnebloemolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?