Snijd de pruimen in stukjes. Doe de pruimen met sojasaus, honing, sap van 1 sinaasappel, mirin, steranijs, sesamolie, chilivlokken en 3 eetlepels water in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot het wat dikker wordt. Haal van het vuur en zet 15 minuten weg, zodat de smaak in kan trekken. Verwijder dan de steranijs en pureer met een staafmixer je saus. Het hoeft niet helemaal glad. Voeg wanneer nodig nog wat extra water toe als je de saus te dik vindt. Het moet een dikke stroperige consistentie krijgen. Warm de saus daarna op een laag vuurtje weer op.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Plaats de paksoi in een stoommand of pan en stoom in ongeveer 10 minuten beetgaar. Snijd de lente-uien en rode peper in dunne schuine ringetjes. Serveer de paksoi met pruimensaus erover en garneer met lente-ui, rode peper, blaadjes koriander en partjes limoen ernaast.