Paksoi met sesam-tempeh

Meer info over Paksoi
Serveer met rijst.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 paksoi
250 gr tempeh
3 el olie
2 el sojasaus
2 el mirin (of water)
1 el honing of ahornsiroop
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie + extra om te besprenkelen
3 tenen knoflook
2 cm gember
eventueel 2 tl sambal
1 el geroosterd sesamzaad
zout en peper
Snijd de knoflook en gember zeer fijn. Klop de sojasaus, mirin, honing, rijstazijn, sesamolie, sambal, knoflook en gember door elkaar. Snijd de paksoi in grove stukken, waarbij je de stelen en bladeren apart houdt. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de tempeh in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bak ze in een paar minuten per kant rondom goudbruin. Voeg het sojasausje toe en bak al omscheppend 1-2 minuten mee tot het een glanzend laagje om de tempeh vormt. Strooi de sesamzaadjes erover en roer nog een keer goed door elkaar. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok. Roerbak hierin de stelen van de paksoi 2 minuten. Voeg een scheutje water toe om meer stoom te creëren en roerbak nog 2 minuten tot de stelen beetgaar zijn. Voeg de bladeren toe en roerbak 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel rijst over 2 ruime kommen en schep daar de paksoi en tempeh op. Besprenkel de paksoi met wat sesamolie en serveer.   Tip: houd je niet zo van tempeh? Vervang het dan door tofu of kip.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 paksoi
250 gr tempeh
3 el olie
2 el sojasaus
2 el mirin (of water)
1 el honing of ahornsiroop
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie + extra om te besprenkelen
3 tenen knoflook
2 cm gember
eventueel 2 tl sambal
1 el geroosterd sesamzaad
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?