Paksoi met seroendeng
Meer info over Paksoi

Wij eten dit graag met rijst en tempeh goreng (zie recept op onze website). De seroendeng blijft in een luchtdicht afgesloten bakje hartstikke lang goed.

 

Begin met het maken van de seroendeng. Snipper hiervoor de ui en knoflook heel fijn. Hak de pinda's grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg komijn, koriander en chilivlokken toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de geraspte kokos toe en bak al roerend tot het goudbruin is. Let goed op, want de kokos kan snel verbranden. Voeg de pinda's toe en bak nog 30 seconden mee. Schep op een bord om af te laten koelen. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Was de paksoi voorzichtig. Leg ze in een brede koekenpan waar je een deksel voor hebt. Schenk er ½ centimeter water bij, dek de pan af en breng aan de kook. Laat de paksoi in 3-5 minuten beetgaar stomen. Schep de paksoi uit de pan, bestrooi met zout en peper en laat even uitdampen voordat je het serveert met je zelfgemaakte seroendeng.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

1 paksoi
1 el zonnebloemolie
½ ui
1 teentje knoflook
25 gr geraspte kokos
50 gr ongezouten pinda's
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen korianderzaad
½-1 el chilivlokken (naar smaak)
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?