Palmkool-pompoenrisotto

Meer info over Palmkool | Pompoen
Aan deze palmkoolrisotto voegen we pompoenpuree toe. Daar krijgt het gerecht niet alleen een prachtige herfstkleur van, het wordt ook lekker romig zonder dat je daar boter of kaas voor hoeft toe te voegen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr palmkool
1 kleine pompoen (500 gr)
180 gr risottorijst
1,25 l groentebouillon
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 volle el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel) of geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Breng de bouillon in een pan aan de kook. Verwijder de pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukjes (je kunt de schil er gewoon aan laten). Kook de pompoen in de groentebouillon in zo’n 15 minuten zacht. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime pan. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit tot glazig. Voeg de risottorijst toe en fruit 1 minuut mee. Schenk er dan telkens een soeplepel groentebouillon bij (waar je pompoen wellicht nog in aan het koken is). Wacht met het toevoegen van een volgende lepel tot het vocht door de rijst is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst al dente (bijna gaar met nog een kleine beet) is. Je hebt hier misschien niet alle bouillon voor nodig. Schep met een schuimspaan de gare pompoen uit de bouillon en doe in de kom van een staafmixer. Voeg 100 ml bouillon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde, romige puree. Voeg samen met een laatste lepel bouillon de pompoenpuree en palmkool toe. Blijf goed roeren tot de palmkool en rijst gaar zijn en de risotto een lekker romige consistentie heeft. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met edelgistvlokken en serveer direct.    

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

200 gr palmkool
1 kleine pompoen (500 gr)
180 gr risottorijst
1,25 l groentebouillon
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 volle el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel) of geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?