Palmkoolpesto
Meer info over Palmkool

Dit is een recept van abonnee Nienke.

Was de palmkool en snijd de nerven uit het blad. Snijd daarna het blad in grove stukken.

Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de koolbladeren kort (door het karamelliseren van de suikers in de kool wordt de smaak beter). Neem een keukenmachine of staafmixer om mee te malen. Maak de gebakken palmkool fijn samen met de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaan. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe tot het een mooie dikke saus is. Vaak proeven en op smaak brengen met peper. (Geen extra zout toevoegen, de kaas is hartig genoeg).

1 pot is voldoende pesto voor speltpasta voor 4 personen. Bewaar de andere pot bijv. in de vriezer. Lekker bij een feestje!

Soms is de kool redelijk licht van kleur, later in de winter is de palmkool vaak bijna zwart van kleur. Dan zeker pesto maken! Ziet er geweldig uit zo donker en de smaak is heerlijk, pittig en meer uitgesproken dan bij reguliere pesto.

 

Ingrediënten

palmkool (ongeveer 1 kg, goed voor 2 jampotten pesto)
olijfolie
pijnboompitten
5 tenen knoflook
Parmezaanse kaas
vers gemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?