Was de palmkool en snijd de nerven uit het blad. Snijd daarna het blad in grove stukken.
Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen. Rasp de Parmezaanse kaas grof.
Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak de koolbladeren kort (door het karamelliseren van de suikers in de kool wordt de smaak beter). Neem een keukenmachine of staafmixer om mee te malen. Maal de gebakken palmkool fijn samen met de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaan. Voeg druppelsgewijs olijfolie toe tot het een mooie dikke saus is. Vaak proeven en op smaak brengen met peper. (Geen extra zout toevoegen, de kaas is hartig genoeg). Verdeel over de potten. Na afkoelen kun je de pesto invriezen als je het niet direct gebruiken wilt.
Soms is de kool redelijk licht van kleur, later in de winter is de palmkool vaak bijna zwart van kleur. Dan zeker pesto maken! Ziet er geweldig uit zo donker en de smaak is heerlijk, pittig en uitgesproken.