Was de risotto onder de kraan. Maak de bouillon warm en zet een pan met kokend water op met redelijk wat zout. Was de palmkool en strip de palmkool van de nerf. Haal even je mes er doorheen. Snipper het uitje en kneus de knoflook. Zet een grote pan op met een scheut olijfolie. Doe de ui en knoflook in de pan. Doe het spek erbij als het geurig en glazig is.
Laat alles lekker zweten. Doe de risotto erbij. Meng alles en blus de boel af met een scheut wijn. Voeg een schep warme bouillon toe tot net onder. Zet laag en blijf roeren. Continue aanvullen met bouillon tot de risotto beetgaar is. Blancheer ondertussen de palmkool in de pan met kokend water. (De kook overheen, uit het water halen en apart zetten).
Doe de eieren in kokend water, laat 4 minuten koken en laat ze daarna schrikken. Pel de eieren onder water (voorzichtig zijn). Voeg de palmkool toe als de risotto bijna klaar is en meng alles goed. Maak af met een klontje boter en kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de risotto op de borden, maak een kuiltje met een lepel en leg het eitje erin.