Palmkoolrisotto

Meer info over Palmkool

Ingrediënten

800 gr palmkool
300 gr risotto
100 gr spek (blokjes)
geraspte kaas (naar smaak)
4 zacht gekookte eitjes
1 liter kippenbouillon (bouillonblokje is goed)
1 uitje
1 gekneusde teen knoflook
scheut witte wijn
peper en zout
klontje boter

Was de risotto onder de kraan. Maak de bouillon warm en zet een pan met kokend water op met redelijk wat zout. Was de palmkool en strip de palmkool van de nerf. Haal even je mes er doorheen. Snipper het uitje en kneus de knoflook. Zet een grote pan op met een scheut olijfolie. Doe de ui en knoflook in de pan. Doe het spek erbij als het geurig en glazig is.
Laat alles lekker zweten. Doe de risotto erbij. Meng alles en blus de boel af met een scheut wijn. Voeg een schep warme bouillon toe tot net onder. Zet laag en blijf roeren. Continue aanvullen met bouillon tot de risotto beetgaar is. Blancheer ondertussen de palmkool in de pan met kokend water. (De kook overheen, uit het water halen en apart zetten).
Doe de eieren in kokend water, laat 4 minuten koken en laat ze daarna schrikken. Pel de eieren onder water (voorzichtig zijn). Voeg de palmkool toe als de risotto bijna klaar is en meng alles goed. Maak af met een klontje boter en kaas. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de risotto op de borden, maak een kuiltje met een lepel en leg het eitje erin.

 

Ingrediënten

800 gr palmkool
300 gr risotto
100 gr spek (blokjes)
geraspte kaas (naar smaak)
4 zacht gekookte eitjes
1 liter kippenbouillon (bouillonblokje is goed)
1 uitje
1 gekneusde teen knoflook
scheut witte wijn
peper en zout
klontje boter
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?