Klop het bakmeel, de melk en het ei tot een glad beslag. Voeg een snuf zout toe en suiker naar wens. Vet een pan met antiaanbaklaag in met boter. Zet het vuur halfhoog. Schep een juslepel van het pancakebeslag in de hete pan. Draai de pancake voorzichtig om met een spatel als de onderkant goudbruin is en bovenop luchtbelletjes verschijnen. Dit duurt zo’n 2-3 minuten. Bak ze ook aan de andere kant in ongeveer 2-3 minuten goudbruin. Houd de pancakes warm onder aluminiumfolie. Bak telkens een paar pancakes per keer, zoveel als er in je pan passen. Vet tussen iedere bakbeurt door de pan opnieuw in met boter. Je kunt ongeveer 12 pancakes maken.
Klop ondertussen de crème fraîche los met 1 eetlepel ahornsiroop. Snijd de stoofperen in plakjes. Leg 3 pancakes op elkaar, schep er een goede eetlepel crème fraîche op en verdeel een aantal plakjes stoofpeer erover. Geef de rest van de crème fraîche, ahornsiroop en stoofperen er los bij.
Pancakes met stoofperen
Meer info over Stoofperen
Wij krijgen nooit genoeg van goede ontbijt- of brunchgerechten zoals bijv. deze. Zeker niet als het recept zo makkelijk te onthouden is als deze; 1 kop, 1 kop, 1 ei.
Ingrediënten
Ontbijt 4 personen:130 gr zelfrijzend bakmeel (1 kop)
240 ml melk (1 kop)
1 ei
eventueel 2 el suiker
boter om in te bakken
125 ml crème fraîche
5 el ahornsiroop
4 gestoofde stoofperen (zie recepten op onze website)
snuf zout
Ingrediënten
Ontbijt 4 personen:
130 gr zelfrijzend bakmeel (1 kop)
240 ml melk (1 kop)
1 ei
eventueel 2 el suiker
boter om in te bakken
125 ml crème fraîche
5 el ahornsiroop
4 gestoofde stoofperen (zie recepten op onze website)
snuf zout
130 gr zelfrijzend bakmeel (1 kop)
240 ml melk (1 kop)
1 ei
eventueel 2 el suiker
boter om in te bakken
125 ml crème fraîche
5 el ahornsiroop
4 gestoofde stoofperen (zie recepten op onze website)
snuf zout
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!