Panna cotta met stoofperen

Meer info over Stoofperen

Wie wordt er nou niet blij van panna cotta? Zeker wanneer je ze serveert met stoofpeertjes en een kruidige siroop van het perenkookvocht. Het kleurcontrast tussen roomwit en dieprood ziet er ook nog eens prachtig uit.

 

 

Ingrediënten

Dessert 6 personen:

500 ml rode wijn
150 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
2 stuks steranijs
1 kaneelstok
2 stuks kruidnagel
6 stoofperen
250 ml slagroom
250 ml melk
1 vanillepeul
2,5 blaadjes gelatine

Begin een dag van tevoren met dit recept. Doe de melk, room en 50 gram suiker in een pan. Snijd de vanillepeul in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes en peul in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken. Verwijder de vanillepeul. Laat intussen de gelatine weken in koud water. Knijp de blaadjes uit en roer ze van het vuur af door het hete roommengsel tot de gelatine is opgelost. Spoel 6 kleine kommetjes of siliconen vormpjes om met koud water. Giet het roommengsel erin. Laat even afkoelen en zet dan minimaal 3 uur in de koelkast tot de panna cotta's zijn opgesteven. Schil de stoofperen. Doe ze in een pan samen met de rode wijn, 100 gram suiker, de schil en het sap van de sinaasappel, de steranijs, kaneel en kruidnagel. Voeg indien nodig water toe tot de peren onder staan. Dek de pan af, breng aan de kook en laat ongeveer 1 uur op laag vuur stoven. Laat de peren afkoelen in het kookvocht. Voor het serveren: Schep 250 ml van het perenkookvocht in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat rustig inkoken tot je 12 eetlepels siroop overhoudt. Steek met een mesje voorzichtig de randjes van de panna cotta's los en stort ze op bordjes. Halveer de stoofperen en verdeel over de borden. Schenk de siroop over de peertjes en serveer.

Ingrediënten

Dessert 6 personen:

500 ml rode wijn
150 gr kristalsuiker
1 sinaasappel
2 stuks steranijs
1 kaneelstok
2 stuks kruidnagel
6 stoofperen
250 ml slagroom
250 ml melk
1 vanillepeul
2,5 blaadjes gelatine

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?