Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Giet de aardappels af en stamp ze met de paksoi, piccalilly, boter en melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Papa’s paksoistamppot
Meer info over Paksoi
Het geheime ingrediënt van deze stamppot? Piccalilly! Je kunt ons op ons woord geloven dat dat verrassend heerlijk is.
Nog lekkerder met semi zongedroogde tomaatjes en stukjes augurk erdoor.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:1,2 kg kruimige aardappels
2 stuks paksoi
4 volle el piccalilly
een klontje boter
75 ml warme melk
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:
1,2 kg kruimige aardappels
2 stuks paksoi
4 volle el piccalilly
een klontje boter
75 ml warme melk
zout en peper
1,2 kg kruimige aardappels
2 stuks paksoi
4 volle el piccalilly
een klontje boter
75 ml warme melk
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!