Schil de aardappelen, breng ze aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid met de peper, zout, kaneel en koriander. Snijd de paprika’s en abrikozen in smalle reepjes en de ui in ringen. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kipfilet samen met de paprika’s, abrikozen, uien en knoflook. Verwarm de melk. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze samen met de melk tot een puree. Serveer met een frisse salade.
Paprika met kipfilet en abrikozen*
Meer info over Paprika
Ingrediënten
500 gr aardappelen300 gr kipfilet
4 rode paprika's
4 abrikozen
3 bosuitjes
150 ml halfvolle melk
1/2 bosje koriander
2 teentjes knoflook
1 tl kaneel
2 el olijfolie
Ingrediënten
500 gr aardappelen
300 gr kipfilet
4 rode paprika's
4 abrikozen
3 bosuitjes
150 ml halfvolle melk
1/2 bosje koriander
2 teentjes knoflook
1 tl kaneel
2 el olijfolie
300 gr kipfilet
4 rode paprika's
4 abrikozen
3 bosuitjes
150 ml halfvolle melk
1/2 bosje koriander
2 teentjes knoflook
1 tl kaneel
2 el olijfolie
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!