Paprika-walnootdip/spread
Meer info over Paprika

De spread is erg lekker als broodbeleg, met wat feta en koriander of tuinkers, of als dip met pitabroodjes. Afgedekt in de koelkast is de dip 5 dagen houdbaar.

Verwarm de oven voor op 230°C en zet de boven-grill aan. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bekleedde bakplaat met de velkant naar boven. Schenk er 1 eetlepel olijfolie over en bestrooi met zout. Rooster de paprika’s 30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en het vel geblakerd. Doe ze in een plastic zak, bind dicht en leg in de koelkast. Zo komt het velletje er straks gemakkelijk af.

Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en iets donkerder van kleur zijn. Trek het velletje van de afgekoelde paprika’s af. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een grove, lichtrode puree. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Afhankelijk van je paprika’s, kan de dip soms wat te waterig uitvallen. Dit los je gemakkelijk op door een eetlepel broodkruim toe te voegen.

 

Ingrediënten

Broodbeleg 3-4 personen:

2 puntpaprika’s
50 gr walnoten
2 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
1,5 el granaatappelmelasse of balsamicoazijn
½ el citroensap
een snufje chilivlokken
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
½ tl paprikapoeder
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?