Paprikarolletjes met fêta

Meer info over Paprika

Ingrediënten

Amuse 4 personen:

1 rode puntpaprika
4 plakjes fêta van 0,5 centimeter dik
4 eetbare bloemblaadjes of blaadjes basilicum
1 el olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 230°C en zet de boven-gril aan. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg op een bekleedde bakplaat met de velkant naar boven. Schenk de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Rooster de paprika 30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht is en het vel geblakerd. Doe in een plastic zak, bind dicht en leg in de koelkast. Zo komt het velletje er straks gemakkelijk af.

Trek het velletje van de afgekoelde paprika af. Snijd de paprikahelften in de breedte doormidden, zodat je 4 enigszins gelijke plakken paprika krijgt. Leg op de ‘binnenkant’ van iedere plak paprika een plakje fêta en rol op. Leg ze op een amuselepel of klein bordje en garneer met bloemblaadjes of basilicum.  

Ingrediënten

Amuse 4 personen:

1 rode puntpaprika
4 plakjes fêta van 0,5 centimeter dik
4 eetbare bloemblaadjes of blaadjes basilicum
1 el olijfolie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?