Parelgort met broccoli en blauwe kaas

Meer info over Broccoli
Met dank aan Joe Woodhouse voor de basis van dit recept.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 flinke broccoli
200 gr parelgort
2 el olijfolie
1 ui
1 prei
2 tenen knoflook
1,5 l groentebouillon
1 citroen
200 gr blauwe kaas
zout en peper

Snijd de ui, prei en knoflook fijn. Wij doen dit in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine om tijd en moeite te besparen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, prei en knoflook tot glazig. Voeg de parelgort toe en roer om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken tot de gort gaar is en nog een lekkere bite heeft.

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de stengel in stukken. Kook deze in een andere pan beetgaar. Giet af en stamp met een pureestamper tot een zeer grove puree. Roer dit door de parelgort. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel over 4 diepe borden en brokkel de blauwe kaas erover.

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 flinke broccoli
200 gr parelgort
2 el olijfolie
1 ui
1 prei
2 tenen knoflook
1,5 l groentebouillon
1 citroen
200 gr blauwe kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?