Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en bestrijk ze rondom met olijfolie. Pof ze in zo’n 45 minuten zacht en gaar. Laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Prak met een vork de zoete aardappelen tot een puree.
Bereid ondertussen de linzen. Snijd hiervoor de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en puntpaprika in fijne blokjes (wij doen dit gemakkelijk en snel met een keukenmachine). Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit hierin de groenten rustig tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree, specerijen en tijm toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de linzen en bouillon toe. Roer door elkaar, breng aan de kook, dek de pan af en laat op een middelmatig vuur 30 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn. Je wilt een lichtvochtige linzenstoof krijgen, dus mocht het nog te waterig zijn, laat dan 5 minuten flink pruttelen zonder deksel op de pan.
Verwijder de takjes tijm. Hak de peterselie fijn en meng door de linzen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de linzen in een ovenschaal. Schep de zoete aardappelpuree er bovenop en strijk glad zodat de linzen afgedekt zijn met de puree. Kerf met een vork een rasterpatroon in de puree, daardoor krijg je straks lekker knapperige stukjes. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven, tot de linzen aan de zijkanten bubbelen en de aardappelpuree een krokant bovenlaagje heeft.