Pasta cacio e pepe met prei

Meer info over Prei | Knoflook
Een Romeinse klassieker van pasta met kaas en zwarte peper, met de niet zo klassieke toevoeging van prei.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-600 gr prei
5 cm verse knoflook of 2 tenen knoflook
2 el boter of olijfolie
150 gr pasta
50 gr pecorino Romano of Parmezaanse kaas
1-2 tl zwarte peperkorrels
zout
Verwijder het donkergroene deel van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en was het eventuele zand er voorzichtig uit. Snijd de prei en knoflook in dunne reepjes. Verhit de boter in een ruimte koekenpan en fruit hierin de prei en knoflook in 10 minuten rustig tot de prei zacht is. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de kaas fijn. Stamp de zwarte peperkorrels in een vijzel tot het grof gemalen is. Voeg 150 ml van het pastakookvocht toe aan het preimengsel. Strooi de kaas erover en laat 1 minuutje rusten zodat de kaas smelt. Giet dan de pasta af – vang het kookvocht op – en meng de pasta met het preimengsel. Schep de peper erdoorheen en voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met misschien nog een klein beetje zout en serveer direct.    

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

500-600 gr prei
5 cm verse knoflook of 2 tenen knoflook
2 el boter of olijfolie
150 gr pasta
50 gr pecorino Romano of Parmezaanse kaas
1-2 tl zwarte peperkorrels
zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?