Rasp de Parmezaanse kaas. Dop de tuinbonen. Blancheer de bonen 2 minuten in kokend water, giet ze af en spoel om met koud water. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes tot ze krokant beginnen te worden. Schep de geblancheerde tuinbonen bij het spek in de pan en bak even mee. Kluts in een kommetje de eierdooiers, room, mosterd en de helft van de Parmezaanse kaas door elkaar. Giet de pasta af en vang een beetje van het kookvocht op. Doe de pasta bij de spekjes en tuinbonen in de koekenpan. Zet het vuur uit en schenk dan het eier-roommengsel bij de pasta. Meng alles snel door elkaar. Voeg enkele eetlepels van het pastakookvocht toe zodat een glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, met de Parmezaanse kaas en eventueel wat verse peterselie.
Pasta carbonara met tuinbonen
Meer info over Tuinbonen
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:350-400 gr pasta
4 eierdooiers
100 ml room
100 gr Parmezaanse kaas
200 gr spekjes
1 kg ongedopte tuinbonen
1 el grove mosterd
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:
350-400 gr pasta
4 eierdooiers
100 ml room
100 gr Parmezaanse kaas
200 gr spekjes
1 kg ongedopte tuinbonen
1 el grove mosterd
zout en peper
350-400 gr pasta
4 eierdooiers
100 ml room
100 gr Parmezaanse kaas
200 gr spekjes
1 kg ongedopte tuinbonen
1 el grove mosterd
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!