Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking. Verwijder de schil van de ui, halveer de ui en snijd in dunne ringen. Snijd het teentje knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook, tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de andijvie in kwarten en vervolgens in grove repen. Was de andijvie en doe ze met het aanhangende vocht in de pan bij de ui. Roerbak het mengsel 3 tot 5 minuten, tot de andijvie geslonken en zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en doe de pasta in de pan met de andijvie en nog een eetlepel boter. Meng het geheel goed door elkaar en laat de boter smelten. Breng opnieuw op smaak met zout en peper.
Schep de pasta met andijvie op twee borden, verkruimel de kaas erover. Druppel tot slot de balsamicoazijn erover en eet smakelijk. Eventueel kun je er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes over strooien.