Pasta met avocado en romanesco
Meer info over Avocado | Romanesco

Ingrediënten

300 gram speltpasta
1 ui
olijfolie
2 tenen knoflook
1 Romanesco
1 grote of 2 kleine avocado’s
sap van een halve citroen
200 gram cherry tomaatjes
75 gram rucola
Parmezaanse kaaskrullen, een beetje grof is mooi
peper en zout

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Maak een gladde saus in een keukenmachine van de avocado’s en het citroensap (kan ook met de hand, goed prakken en roeren tot romig). Breng de avocadosaus op smaak met peper en zout. Kook intussen de romanesco, in kleine torentjes, beetgaar. Kook de pasta in ruim water met zout tot beetgaar. Giet de pasta af. Voeg de pasta bij de uien en knoflook en voeg de avocadosaus toe. Meng het geheel goed door elkaar. Halveer de cherrytomaatjes en meng deze door de pasta. Laat ze iets warm worden. Schep voorzichtig de romanescotorentjes erdoor en verdeel de rucola erover. Bestrooi met grove Parmezaanse krullen. Vegetarisch heerlijk maar ook lekker met zalm of kipfilet.

Ingrediënten

300 gram speltpasta
1 ui
olijfolie
2 tenen knoflook
1 Romanesco
1 grote of 2 kleine avocado’s
sap van een halve citroen
200 gram cherry tomaatjes
75 gram rucola
Parmezaanse kaaskrullen, een beetje grof is mooi
peper en zout

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?