Pasta met boerenkool en champignons

Meer info over Boerenkool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olijfolie
400 gr boerenkool
300 gr champignons
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
eventueel ½ rood pepertje
50 gr boter
1 citroen
3 el gehakte peterselie
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Verwijder de harde stelen van de boerenkool en snijd de rest in reepjes. Snijd de champignons in dikke plakken. Snijd de sjalot in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Snijd eventueel het pepertje in dunne reepjes. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de boerenkool tot het zacht is. Voeg dan de champignons, sjalot, knoflook, peper en boter toe. Zet het vuur lager en bak nog 5 minuten, tot de champignons glanzend en zacht zijn, maar nog niet volledig geslonken. Giet de pasta af en vang 100-150 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht toe aan de pan en roer zodat een smeuïg geheel ontstaat. Voeg de pasta toe. Knijp de citroen er naar smaak boven uit en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper, roer alles goed door elkaar en dien op met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olijfolie
400 gr boerenkool
300 gr champignons
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
eventueel ½ rood pepertje
50 gr boter
1 citroen
3 el gehakte peterselie
50 gr Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?