Pasta met broccoli, kikkererwten en ingelegde citroen

Meer info over Broccoli
Italië meets het Midden-Oosten in dit pastagerecht. De ingelegde citroen maakt er echt iets bijzonders van. Mocht je er niet van houden, of niet aan kunnen komen, vervang het dan door het sap en de rasp van een halve citroen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gr pasta (wij gebruikten orecchiette)
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
½ -1 ingelegde citroen (naar smaak)
½ tl chilivlokken
4 el edelgistvlokken
zout en peper
Breng een ruime pan met water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan. Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes tot glazig. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de ui. Breek met een pollepel of pureestamper de broccoli in nog wat kleinere stukjes. Kook de pasta in het broccolikookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten af en spoel om. Voeg de kikkererwten toe aan de broccoli en roerbak een paar minuten mee tot ze warm zijn. Snijd de schil van de ingelegde citroen in zeer kleine stukjes (verwijder het vruchtvlees, dat gebruik je niet). Voeg de ingelegde citroen en chilivlokken toe aan het broccoli-kikkererwtenmengsel en roer door elkaar. Schep de al dente pasta erdoorheen en voeg de edelgistvlokken toe. Voeg een klein scheutje van het pastawater toe om alles met elkaar te binden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer direct.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
150 gr pasta (wij gebruikten orecchiette)
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
½ -1 ingelegde citroen (naar smaak)
½ tl chilivlokken
4 el edelgistvlokken
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?