Breng een ruime pan met water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan. Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes tot glazig. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de ui. Breek met een pollepel of pureestamper de broccoli in nog wat kleinere stukjes. Kook de pasta in het broccolikookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de kikkererwten af en spoel om. Voeg de kikkererwten toe aan de broccoli en roerbak een paar minuten mee tot ze warm zijn. Snijd de schil van de ingelegde citroen in zeer kleine stukjes (verwijder het vruchtvlees, dat gebruik je niet). Voeg de ingelegde citroen en chilivlokken toe aan het broccoli-kikkererwtenmengsel en roer door elkaar. Schep de al dente pasta erdoorheen en voeg de edelgistvlokken toe. Voeg een klein scheutje van het pastawater toe om alles met elkaar te binden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer direct.