Pasta met doperwtensaus en asperges

Meer info over Asperges
Dit is een van onze go-to gerechten wanneer we weinig tijd hebben. De felgroene saus kun je ook goed van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400-450 gr (spelt)pasta
500 gr groene asperges
300 gr tuinerwten (diepvries)
½ bosje munt (ongeveer 7 gram)
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
80 gr Pecorino
zout en peper
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de harde kontjes van de asperges af. Kook (circa 5 minuten), grill (5-10 minuten in een grillpan) of rooster (200°C circa 15 minuten) de asperges tot ze beetgaar zijn. Spoel om met koud water om het garen te stoppen en zet apart. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de tuinerwten 2 minuten. Verhit de olijfolie in een klein pannetje. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Fruit de knoflook 2-3 minuten. Doe de knoflook, olijfolie, tuinerwten en 120 ml water in een blender. Voeg de blaadjes munt toe en pureer tot een gladde saus. Rasp de Pecorino fijn. Snijd de asperges in stukken van zo’n 4 centimeter. Giet de pasta af en vang wat kookwater op. Doe de pasta, erwtensaus, asperges en Pecorino in een wijde pan, meng alles door elkaar en warm goed door. Voeg indien nodig wat pastawater toe zodat een smeuïg geheel

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400-450 gr (spelt)pasta
500 gr groene asperges
300 gr tuinerwten (diepvries)
½ bosje munt (ongeveer 7 gram)
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
80 gr Pecorino
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?