Pasta met geroosterde bloemkool

Meer info over Bloemkool

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 bloemkool
150-200 gr pasta
2 tenen knoflook
1 citroen
1 el kappertjes
10 gr peterselie
30 gr walnoten of amandelen
3 el olijfolie
snufje chilivlokken
naar wens Parmezaanse kaas of Pecorino voor erover
zout en peper
Verwarm de oven voor op 210°C. Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes. Leg ze op een bakplaat en meng er 2 eetlepels olijfolie, zout en peper door. Rooster de bloemkool 25-30 minuten in de hete oven tot ze goed gekarameliseerd zijn. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Snijd de knoflook fijn en fruit die 2 minuten. Hak de walnoten en peterselie grof en voeg toe aan de pan. Schep de bloemkool, kappertjes en rasp van de citroen erdoor en bak alles nog 2 minuten. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Roer de pasta door het bloemkoolmengsel. Voeg een scheut kookvocht toe tot het een smeuïg geheel is. Breng op smaak met zout, peper en wat chilivlokken. Serveer direct, naar wens met Parmezaanse kaas of Pecorino erover.  

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

1 bloemkool
150-200 gr pasta
2 tenen knoflook
1 citroen
1 el kappertjes
10 gr peterselie
30 gr walnoten of amandelen
3 el olijfolie
snufje chilivlokken
naar wens Parmezaanse kaas of Pecorino voor erover
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?