Pasta met groenlof en roomkaas*

Meer info over Groenlof

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

400 gr groenlof
300 gr tagliatelle
scheutje olijfolie
1 ui
250 gr champignons
200 gr roomkaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
eventueel 40 gr (vega)gehakt
scheutje melk
tomaatjes
komkommerstukjes
verse rozemarijn of oregano

Dit is een recept van abonnee Rob.

Snijd de ui en champignons in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en bak op een middelhoog vuur. Kruid het gehakt met peper en zout en roerbak gaar met de ui. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg de roomkaas, kruiden en het scheutje melk toe aan het geheel. Laat op een zacht vuur even sudderen. Was de groenlof en snijd in reepjes. Roerbak in een wok in een scheutje olijfolie de groenlof een paar minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de pasta met het gehaktmengsel en met de groenlof. Extra lekker om er naar smaak tomaatjes of komkommer aan toe te voegen. Verse rozemarijn of oregano geven nog nét iets extra’s aan dit gerecht!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

400 gr groenlof
300 gr tagliatelle
scheutje olijfolie
1 ui
250 gr champignons
200 gr roomkaas
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
eventueel 40 gr (vega)gehakt
scheutje melk
tomaatjes
komkommerstukjes
verse rozemarijn of oregano

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?