Pasta met harissa en rucola
Meer info over Rucola

Dit is misschien wel het snelste, makkelijkste en goedkoopste gerecht dat wij in ons repertoire hebben. Je maakt het voornamelijk met ingrediënten uit je voorraadkast, maar door de toevoeging van de rucola, proeft het toch lekker vers.

 

 

Kook de pasta in een pan met ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Voeg de tomatenpuree en harissa toe en fruit 2 minuten mee. Schep 150 ml pastakookvocht uit de pan en voeg het toe aan de tomatenpuree. Roer door zodat er een saus ontstaat. Snijd de olijven grof. Voeg de olijven en kappertjes toe aan de saus.
Giet de pasta af en doe bij de saus. Voeg de rucola toe en meng alles door elkaar. Laat een paar minuten doorwarmen tot de rucola geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat rauwe rucola en olijfolie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150-200 gr (spelt)pasta
1 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 el tomatenpuree
1 el harissa
10 zwarte olijven (zoals Kalamata)
1 el kappertjes
50 gr rucola
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?