Pasta met tomaatjes, mais en basilicum

Meer info over Suikermais | Speltpasta | Tomaten

Door de helft van de mais te pureren tot een saus, creëer je een heerlijk romige pasta, maar dan wel zonder room.

 

 

 

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 maiskolven
150 gr (spelt)pasta (het liefst een kleine niet te gladde vorm)
6 lente-uien
1 el olijfolie
2 el boter
10 cherrytomaatjes
10 gr basilicum
zout en peper

Kook de maiskolven. Verwijder hiervoor de bladeren en draden, leg de kolven in een pan met ruim kokend water en kook ze in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Laat uitlekken en snijd de maiskorrels eraf. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bosuien in ringetjes. Verhit de olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan. Roerbak hierin de helft van de lente-ui en maiskorrels 5 minuten. Schep het mengsel over in een blender en voeg ongeveer 120 ml pastakookvocht toe (dit schep je gewoon uit de pan waar de pasta in aan het koken is). Pureer tot een dikke gladde saus.
Halveer de cherrytomaatjes. Verhit de overige boter in de koekenpan en roerbak hierin de overige lente-ui, maiskorrels en cherrytomaatjes 5 minuten. Voeg de maissaus toe en warm het geheel rustig door. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Schep de pasta door de maissaus en voeg een scheutje kookvocht toe, zodat de saus licht glanst en soepel de pasta bedekt. Haal de pan van het vuur. Snijd de basilicum grof en schep door de pasta. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

2 maiskolven
150 gr (spelt)pasta (het liefst een kleine niet te gladde vorm)
6 lente-uien
1 el olijfolie
2 el boter
10 cherrytomaatjes
10 gr basilicum
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?