Pasta met paprikapesto en bloemkool
Meer info over Bloemkool

Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan. Giet de bloemkool af en doe ze in de koekenpan. Bak de bloemkoolroosjes op hoog vuur. Schud de pan af en toe om, maar niet te vaak, zodat de bloemkool mooie bruine kantjes krijgt.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de geroosterde paprika, overige olijfolie en amandelschaafsel in een keukenmachine en mix tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta bij de bloemkool in de koekenpan. Schep de paprikapesto erbij en voeg een flinke scheut kookvocht toe. Meng het geheel door elkaar en warm 1 minuut goed door. Serveer met gehakte peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350-400 gr (spelt)pasta
1 bloemkool
150 gr geroosterde rode paprika (uit een pot)
6 el olijfolie
80 gr geschaafde amandel
1 flinke teen knoflook
10 gr peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?