Pasta met pesto en romanesco
Meer info over Romanesco

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Breng ruim water met een beetje zout aan de kook in 2 grote pannen. Verdeel de romanesco in roosjes en halveer de grotere roosjes. Blancheer de roosjes 2 minuten in kokend water. Doe de pasta in een andere pan met kokend water en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet de romanesco af. Snijd ondertussen de knoflook en het pepertje fijn. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en het pepertje. Voeg na 4 minuten de romanesco toe en roerbak even mee. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Voeg de pesto toe en 75 ml van het kookvocht en roer goed door elkaar zodat alle pasta is bedekt met pesto. Voeg de pasta toe aan de pan met romanesco. Schep voorzichtig door. Serveer de pasta met geroosterde pijnboompitten en een beetje Parmezaanse kaas.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150-200 gr pasta
2 el pesto
1 el olijfolie
400 gr romanesco
1 teen knoflook
½ rode peper
1 el pijnboompitten
Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?