Pasta met pittige palmkool-tomatensaus
Meer info over Palmkool

 

 

 

Snipper de ui, knoflook en peper. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook, rode peper en ansjovis tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit enkele minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak en laat 10 minuten pruttelen tot het wat ingedikt is. Snijd ondertussen de palmkool in dunne reepjes. Voeg de palmkool toe aan de tomatensaus en laat nog 3-5 minuten zachtjes pruttelen tot de palmkool zachter is. Giet de pasta af en roer het door de palmkool-tomatensaus. Serveer direct. Serveer naar wens met pijnboompitten, Parmezaanse kaas of mozzarella erover.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

400 gr pasta
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 ansjovisfilets (uit blik)
1 rode peper
2 el tomatenpuree
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 bos palmkool
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?