Pasta met postelein en zongedroogde tomaat
Meer info over Winterpostelein

Dit is een recept van abonnee Jannita.

Kook de pasta. Was de postelein en hak de stelen grof. Dep de tomaten droog en snijd in reepjes. Verhit een antiaanbakpan en bak in 2 porties de ham lekker knapperig. Snipper de ui en knoflook en bak in de olie ongeveer 2 minuten. Meng de pasta met 3 el olie van de tomaten. Schep de tomaatreepjes en postelein erdoor en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de ham erboven en serveer de kaas er los bij. Lekker met bijv. een groene salade met frisse dressing.

Ingrediënten

4 personen:

400 gr pasta (speltpasta 300 gr)
600 gr postelein
150 gr zongedroogde tomaten in olie
100 gr Schwarzwalder schinken
1 ui
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
50 gr gemalen pittige kaas
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?