Pasta met raapstelen en ricotta
Meer info over Raapstelen
Ingrediënten
pasta naar keuze1 teentje knoflook, gesnipperd
olijfolie
1 flinke bos raapsteeltjes
sap en rasp van 1/2 citroen
4 flinke eetlepels ricotta
1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Laat even stoven. Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout en peper. Doe het raapsteeltjes-ricottamengsel bij de pasta in de pan en meng goed. Warm eventueel nog even door. Serveer met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
pasta naar keuze
1 teentje knoflook, gesnipperd
olijfolie
1 flinke bos raapsteeltjes
sap en rasp van 1/2 citroen
4 flinke eetlepels ricotta
1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook, gesnipperd
olijfolie
1 flinke bos raapsteeltjes
sap en rasp van 1/2 citroen
4 flinke eetlepels ricotta
1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!