Pasta met rucola, witte bonen, aillet en pesto
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:250 gr (spelt)pasta
75 gr rucola
400 gr witte of cannellini bonen (uit blik)
2 el groene pesto
6 cm jonge knoflook (of 4 tenen gewone knoflook)
4 el boter
4 el gehakte walnoten
zout en peper
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan. Halveer de jonge knoflook in de lengte en snijd het vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Fruit de knoflook in de boter ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg de pasta en pesto toe en meng het goed door elkaar. Voeg dan de overgebleven boter, bonen en rucola toe. Roer alles goed door elkaar en voeg 2 tot 4 eetlepels van het pastakookvocht toe zodat de pasta gaat glanzen. Verwarm het geheel door tot de boter gesmolten is en de rucola begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met gehakte walnoten.
Ingrediënten
250 gr (spelt)pasta
75 gr rucola
400 gr witte of cannellini bonen (uit blik)
2 el groene pesto
6 cm jonge knoflook (of 4 tenen gewone knoflook)
4 el boter
4 el gehakte walnoten
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!