Pasta met snijbiet en gormas
Meer info over Snijbiet

Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen in een grote pan de olijfolie. Laat de snijbiet in ca. 4 minuten al omscheppend slinken. Snijd de gormas in blokjes. Neem de snijbiet uit de pan en hak grof. Doe de gormas en crème fraîche in dezelfde pan en verhit tot de kaas gesmolten is. Meng de snijbiet erdoor en warm nog 1 minuut mee. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Meng de pasta met de snijbiet-kaassaus en verdeel over twee diepe borden. Maal er royaal peper boven.

Ingrediënten

Hoofdgerecht, 2 personen:

500 gr snijbiet, gewassen en grof gesneden
200-250 gr pasta
2 el olijfolie
150 gr gormas (mager mengsel van gorgonzola en mascarpone)
75 ml crème fraîche
zout en versgemalen peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?