Pasta met supergroene palmkoolsaus

Meer info over Palmkool
Dit snelle, felgekleurde pastagerecht staat bij ons vaak op het menu; snel, verrassend smaakvol en daarom altijd een succes. Je kunt de palmkool ook vervangen door boerenkool.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr palmkool
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
200-225 gr pasta (wij hebben voorkeur voor rigatoni, fusilli en pappardelle)
40 gr Parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
zout en peper

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en zet apart. Breng water in een ruime pan aan de kook. Rits de bladeren palmkool van de nerf. Snijd in grove repen. Blancheer 3-5 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan in een blender. Doe daarna de pasta in dezelfde pan en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpannetje en fruit de knoflook 2 minuten. Doe de olie en knoflook bij de palmkool in de blender. Schep tegen het einde van de kooktijd 100 ml kookvocht uit de pan. Voeg 50 ml daarvan toe aan de palmkool in de blender. Blend tot een gladde, groene saus met de consistentie van dikke room. Voeg indien nodig nog wat extra kookvocht toe. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Giet de pasta af. Meng de pasta, saus en Parmezaanse kaas in de pan op laag vuur, tot de pasta rondom bedekt is met de groene saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden en garneer met wat extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten.          

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

400 gr palmkool
2 tenen knoflook
4 el olijfolie
200-225 gr pasta (wij hebben voorkeur voor rigatoni, fusilli en pappardelle)
40 gr Parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?