Snijd de ui in dunne ringen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de ui, bouillon en mosterd in een blender. Mix tot je een gladde saus met de consistentie van dikke room hebt.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de prei en snijd in ringen. Hak de naaldjes rozemarijn grof. Verhit nog een eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de prei en rozemarijn ongeveer 10 minuten tot het zacht en gaar is. Voeg eventueel een scheutje water toe wanneer het dreigt aan te koeken. Schenk het cashew-roommengsel erbij en warm het geheel al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af, meng het door de preisaus en serveer.
Pasta met vegan prei-roomsaus
Je ziet het steeds vaker, room gemaakt van cashewnoten. Gezond, makkelijk én erg lekker. Ook in deze saus zorgen de cashewnoten voor de romigheid die je gewend bent van zuivelproducten. Het enige wat je niet moet vergeten, is de cashewnoten ten minste 3 uur te laten wellen. Wij leggen de cashewnoten meestal 's- ochtends in het water, zodat we na ons werk snel de saus in elkaar kunnen flansen.
Ingrediënten
Hoofdgerecht 4 personen:350-400 gr (spelt)pasta
1 kg prei
2 el olijfolie
1 ui
75 gr rauwe cashewnoten (ten minste 3 uur geweld in ruim water)
200 ml groentebouillon
1 flinke tl mosterd
2 takjes rozemarijn of tijm
zout en peper
Ingrediënten
350-400 gr (spelt)pasta
1 kg prei
2 el olijfolie
1 ui
75 gr rauwe cashewnoten (ten minste 3 uur geweld in ruim water)
200 ml groentebouillon
1 flinke tl mosterd
2 takjes rozemarijn of tijm
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!