Pasta met vegetarische bolognesesaus
Meer info over Bleek(groen)selderij

Vegetarische bolognesesaus klinkt wellicht wat dubieus. Is het immers nog wel bolognesesaus als er geen vlees in zit? Wij besloten van wel. Het vlees wordt vervangen door linzen, waardoor je een minder vette variant van de Italiaanse klassieke pastasaus krijgt, die wel een goede bite blijft hebben.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olie
1 ui
1 flinke stengel bleekselderij of 2 kleinere
3 tenen knoflook
400 gr passata (gezeefde tomaten)
250 gr cherrytomaten
100 gr Le Puy linzen
40 gr Parmezaanse kaas
basilicum of peterselie
zout en peper

Kook in een ruime pan de linzen beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Kook de pasta ook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is, de passata en 125 ml water toe. Breng aan de kook. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de saus. Kook ze ongeveer 5 minuten mee, tot de tomaatjes zacht worden. Voeg de beetgare linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de pan met saus. Meng de pasta en saus door elkaar en warm het geheel een minuut goed door. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum of peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

300-400 gr (spelt)pasta
2 el olie
1 ui
1 flinke stengel bleekselderij of 2 kleinere
3 tenen knoflook
400 gr passata (gezeefde tomaten)
250 gr cherrytomaten
100 gr Le Puy linzen
40 gr Parmezaanse kaas
basilicum of peterselie
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?