Pasta met venkel en uien

Meer info over Knolvenkel

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr pasta
2 venkelknollen
2 uien
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el rozijnen
2 el kappertjes
75 ml witte wijn
Parmezaanse kaas
zout en peper

Doe de wijn en rozijnen in een kommetje en laat de rozijnen wellen terwijl je het gerecht verder klaarmaakt. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Bewaar het venkelloof.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een brede pan en fruit hierin het venkelzaad 2 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is. Voeg de venkel toe en roerbak 7-10 minuten tot de venkel zacht is. Voeg de wijn en rozijnen toe, breng aan de kook en laat pruttelen tot de wijn bijna volledig verdampt is. Voeg de kappertjes toe en roer goed door. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Roer de pasta door het venkelmengsel en voeg wat pastakookvocht toe om er een smeuïg geheel van te maken. Breng goed op smaak met zout en peper. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakt venkelloof.
Tip: Lekker met sardines, vers of uit blik.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr pasta
2 venkelknollen
2 uien
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl venkelzaad
2 el rozijnen
2 el kappertjes
75 ml witte wijn
Parmezaanse kaas
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?