Pasta met worst en raapstelen

Meer info over Raapstelen | Speltpasta

Dit is absoluut een van onze lievelingspastagerechten! De worst is een makkelijke smaakmaker, de kikkererwten geven het een fijne bite en de raapstelen of amsoi zorgen voor pit én de nodige vitaminen.

Tip: Dit recept werkt ook goed met andijvie in plaats van raapstelen of amsoi.

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350-400 gr (spelt)pasta
200 gr braadworst
400-500 gr raapstelen of amsoi
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 tl (gerookt) paprikapoeder
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 el olijfolie
2 el boter
Parmezaanse kaas
zout en peper

Verhit 1 eetlepel olie in een ruime, ondiepe pan. Snijd de knoflook fijn en doe in de pan. Rits de naaldjes rozemarijn van de takjes, snijd grof en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook het paprikapoeder toe. Knijp het worstvlees boven de pan uit zijn velletje (gooi het velletje weg), breek het uiteen met een lepel (zodat het eruit gaat zien als gehakt) en bak het onder af en toe roeren, in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Schep het uit de pan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in de pan. Giet de kikkererwten af en bak ze 5 minuten in de pan. Snijd de raapstelen of amsoi grof en voeg toe. Voeg een paar lepels van het pastakookvocht toe en laat de bladgroenten slinken. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta, het gebakken worstvlees en de boter bij de kikkererwten en bladgroenten in de pan. Meng alles door elkaar en voeg een scheutje pastakookvocht toe, tot het geheel begint te glanzen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

350-400 gr (spelt)pasta
200 gr braadworst
400-500 gr raapstelen of amsoi
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 tl (gerookt) paprikapoeder
400 gr kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
2 el olijfolie
2 el boter
Parmezaanse kaas
zout en peper
 

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?