Pasta met zoete bataat en salieboter
Meer info over Speltpasta

Zoete aardappel en salie vormen een gouden combinatie, zoals u zult proeven in dit pastagerecht. (Dit gerecht heeft een 10 gekregen van een abonnee!)

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en beginnen te geuren. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Leg ze op een bakplaat en meng met de olijfolie, zout en peper. Rooster ze in de oven 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de salie toe. Laat de boter goudbruin worden en de salie knapperig. Voeg wat citroensap toe om te voorkomen dat de boter verbrandt. Neem de pan van het vuur. Giet de pasta af en voeg het toe aan de koekenpan met salieboter. Voeg ook de blokjes zoete aardappel toe. Schud de pan goed om zodat alles bedekt wordt met de boter. Verdeel de Rucola over de borden, schep hier de pasta op en bestrooi rijkelijk met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

150 gr speltpasta
300 gr zoete aardappel
2 el olijfolie
100 gr roomboter
10 blaadjes salie
sap van ½ citroen
2 el pijnboompitten
een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
een handje Rucola
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?