Pasteitjes met groene lenteragout

Meer info over Snijbiet | Courgette | Prei
Pasteitjes met ragout associëren wij eigenlijk vooral met kerst, waarbij de deegbakjes gevuld worden met een gebonden saus met champignons of vlees. Ragout is echter ook een simpele Franse groentestoof. Deze Pasen maken wij een lentevariant met groene groenten en vullen daar de zelfgemaakte pasteitjes mee. Tip: ragout die we eventueel overhouden roeren we door risotto voor Jules.

Ingrediënten

Brunch-/voorgerecht 8 personen:

2 rollen vers bladerdeeg
1 ei
2 dunne preien
2 courgettes
2 bosuien
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
200 gr tuinerwten (diepvries)
5 bladeren snijbiet (het liefst met witte of groene steel)
10 gr peterselie of tuinkers
250 ml groentebouillon
1 tl citroenrasp
zout en peper
Je begint het gerecht pasteitjes met groene lenteragout door eerst de de oven voor te verwarmen op 200°C. Snijd elk vel bladerdeeg in de lengte doormidden en vervolgens in 8 rechthoeken. Bestrijk alle vellen met een losgeklopt ei. Snijd 8 van deze rechthoekige vellen deeg in alsof je het midden van het deeg eruit zou snijden en je een rand van 1 centimeter dik overhoudt. Laat echter de binnenkant wel zitten. Leg deze vellen op de vellen deeg die je niet ingesneden hebt en druk lichtjes aan. Leg het deeg op bakpapier en bak 20 minuten in de oven tot de pasteitjes goed gerezen en goudbruin zijn. Snijd met een scherp mesje het midden, oftewel de kapjes, los. Je pasteibakjes zijn nu klaar.

De Ragout

Maak de ragout. Snijd hiervoor de prei en bosui in ringen van 1 centimeter dik. Snijd de courgette in stukjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de stelen van de snijbiet in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan op middelmatig vuur. Bak hierin de prei, bosui en courgette 5 minuten. Voeg de knoflook, snijbietstelen en bouillon toe, breng aan de kook, dek de pan af en laat 10 minuten stoven tot de groenten zacht zijn. Snijd ondertussen de snijbietbladeren in reepjes. Voeg de snijbietbladeren en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuten flink pruttelen. Hak de peterselie fijn. Roer de citroenrasp en peterselie of tuinerkers erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de warme groene groenteragout in de pasteibakjes, serveer en geniet van deze heerlijke pasteitjes met groene lenteragout.

Ingrediënten

Brunch-/voorgerecht 8 personen:

2 rollen vers bladerdeeg
1 ei
2 dunne preien
2 courgettes
2 bosuien
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
200 gr tuinerwten (diepvries)
5 bladeren snijbiet (het liefst met witte of groene steel)
10 gr peterselie of tuinkers
250 ml groentebouillon
1 tl citroenrasp
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?