Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in zessen. Kook de pastinaken 5 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijkertijd met de kip gaar zijn. Giet de pastinaak af en leg ze in een enkele laag in een ruime ovenschaal. Leg de kippenpoten ertussen. Schenk de honing en olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Snijd 1 sinaasappel in plakjes en leg die tussen de pastinaken en kip. Knijp het sap van de andere sinaasappel erboven uit. Verdeel de takjes tijm erover en meng alles door elkaar. Leg de kip met de huidkant naar boven. Rooster het geheel 45 minuten, tot de pastinaak zacht is en de kip goudbruin en knapperig.
Pastinaak en kip met bloedsinaasappel
Meer info over Pastinaak
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:600 gr pastinaak
2 kippenpoten
2 bloedsinaasappels
1 el honing
2 el olijfolie
5 takjes tijm
zout en peper
Ingrediënten
Hoofdgerecht 2 personen:
600 gr pastinaak
2 kippenpoten
2 bloedsinaasappels
1 el honing
2 el olijfolie
5 takjes tijm
zout en peper
600 gr pastinaak
2 kippenpoten
2 bloedsinaasappels
1 el honing
2 el olijfolie
5 takjes tijm
zout en peper
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!