Pastinaak mousseline*
Meer info over Pastinaak

Ingrediënten

2 pastinaken, in kleine stukken
2 eetlepels room
2 dl groente- of kippenbouillon

Dit is een recept van chef-kok Pepijn.

Kook de pastinaken in de bouillon met room goed gaar, laat het dan iets afkoelen (naar ongeveer 70°C). Hou het kookvocht apart en doe de pastinaken in een blender en zorg dat de deksel er heel goed op zit want het kan door de hitte overlopen. Voeg iedere keer een beetje vocht toe totdat de puree mooi glad is maar niet te dun.

Dit is heerlijk bij een mooi geroosterd stukje witvis bijv. skrei, schelvis of wijting met bijvoorbeeld een salade met notenvinaigrette.

Ingrediënten

2 pastinaken, in kleine stukken
2 eetlepels room
2 dl groente- of kippenbouillon

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?