Pastinaak-notentaart met anijs*
Meer info over Pastinaak

Ingrediënten

1 sinaasappel
100 gr hazelnoten
125 gr roomboter
200 gr suiker
2 eieren
150 gr geraspte pastinaak
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl Chinese 5 kruidenpoeder
200 gr roomkaas naturel
150 gr gestampte muisjes
ingevette springvorm (24 cm)

Verwarm de oven voor tot 160°C. Rasp de schil, alleen het oranje laagje, van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak 75 gram hazelnoten fijn. Klop in een kom met de handmixer de roomboter met de suiker tot een romige crème. Klop de eieren er een voor een door. Schep met een houten lepel de pastinaak met de hazelnoten, sinaasappelrasp- en sap door de botercrème. Zeef er het bakmeel met de kruidenpoeder en 1/2 theelepel zout boven en spatel luchtig door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 75 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker, komt deze er schoon uit dan is de taart gaar. Laat de taart 5 minuten rusten. Verwijder de vorm en laat de taart verder op een taartrooster afkoelen. Rooster in een droge koekenpan de resterende 25 gram hazelnoten goudbruin en hak ze grof. Roer de roomkaas met de gestampte muisjes glad. Strijk het anijsglazuur over de afgekoelde taart en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Ingrediënten

1 sinaasappel
100 gr hazelnoten
125 gr roomboter
200 gr suiker
2 eieren
150 gr geraspte pastinaak
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl Chinese 5 kruidenpoeder
200 gr roomkaas naturel
150 gr gestampte muisjes
ingevette springvorm (24 cm)

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?