Schil de pastinaken en snijd er met een dunschiller reepjes af. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snijd de stengels overlangs door en snijd ze dan in de lengte in dunne reepjes. Stoom de reepjes pastinaak en prei beetgaar en laat ze afkoelen. Roer een beslag van de eieren, bloem, rozemarijn, het zout en het chilipoeder. Verhit een klont boter in een koekenpan. Rol met een vork wat groente op, haal die door het beslag en bak de groentenestjes in de pan aan één kant goudbruin. De nestjes zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook uitstekend. Geef er tomatensaus en (wilde)rijst bij.
Pastinaak-preinestjes*
Meer info over Pastinaak
Ingrediënten
200 gr pastinaken200 gr prei
2 scharreleieren
6 el bloem, gezeefd
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1/2 tl zout
een flinke snuf chilipoeder
boter
Ingrediënten
200 gr pastinaken
200 gr prei
2 scharreleieren
6 el bloem, gezeefd
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1/2 tl zout
een flinke snuf chilipoeder
boter
200 gr prei
2 scharreleieren
6 el bloem, gezeefd
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1/2 tl zout
een flinke snuf chilipoeder
boter
Koken met Vivian en Barry
Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!