Pastinaak skordalia

Meer info over Pastinaak

Skordalia is een veelzijdige Griekse puree. Lekker met gebakken witvis of geroosterde champignons. Of smeer het op een zuurdesemboterham met wat blaadjes sla en verbrokkelde blauwe kaas. Ook is het als dip als onderdeel van een mezze, met bijvoorbeeld brood, rauwe groenten, olijven, gevulde wijnbladeren en fêta erg lekker.

 

 

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr pastinaken
50 gr amandelschaafsel
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
½ citroen
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Pak de pastinaken in met aluminiumfolie. Pof ze 40 minuten in de oven, tot je er met een satéprikker makkelijk doorheen kunt prikken. Haal ze uit het aluminiumfolie en laat wat afkoelen. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot goudbruin. Doe het schaafsel in een keukenmachine en maal tot een fijn poeder. Rasp het teentje knoflook.
Wanneer de pastinaken voldoende afgekoeld zijn en je ze beet kunt houden zonder je handen te branden, pel dan de schil eraf. Snijd de pastinaken in stukken en doe ze in de keukenmachine bij het amandelschaafsel. Voeg het sap van de ½ citroen en de olijfolie toe. Pureer tot een redelijk gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Bijgerecht 2 personen:

500 gr pastinaken
50 gr amandelschaafsel
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
½ citroen
zout en peper

Koken met Vivian en Barry

Vivian en Barry, onze dochter en schoonzoon, zijn altijd in de keuken of met hun neus in kookboeken te vinden. Zij bedenken tweewekelijks de recepten bij de groentepakketten. Samen koken ze de heerlijkste gerechten met wat er bij ons op het land groeit en wat er in jouw pakket zit. Zij delen graag hun uiteenlopende recepten en laten zien dat koken met groenten van het seizoen smakelijk, gemakkelijk en verrassend gevarieerd is. Op FB en Insta kun je de recepten ook vinden, vaak met foto. Aan de slag!

Benieuwd wat onze abonnees vinden?